Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
6 juillet 2022

« Αποχαιρετιστήρια Επιστολή της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ιωάννας Ντίνου »

Αγαπητοί, αγαπητές, αγαπητ@  συνάδελφοι ,

 

Αυτό το καλοκαίρι αποφάσισα να κλείσω τον επαγγελματικό κύκλο μου ως λειτουργός της Δημόσιας Εκπαίδευσης και να αφοσιωθώ στην Κοινωνία των Πολιτών και τον Εθελοντισμό  μετά από μια εργασιακή συνύπαρξη αρκετών ετών.

Δεν θα μπορούσα να μην σας αποχαιρετήσω και να σας ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια της πολυετούς θητείας μου ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας.

Τα 35 χρόνια στην υπηρεσία και οι συνεχιζόμενες παρατάσεις της θητείας μας με έκαναν να αποφασίσω να υποβάλω την παραίτησή μου από την Δημόσια Εκπαίδευση και να αποχωρήσω οικειοθελώς  πριν την υποχρεωτική αφυπηρέτηση.

Μοιράστηκα μαζί σας ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια της επαγγελματικής μου ζωής, που βασίστηκε σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, συναδελφικής αγάπης και αλληλοσεβασμού και σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό .

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισα κατά την διάρκεια της θητείας μου και οι οποίες αυξήθηκαν με την εξαγγελθείσα κατάργηση του θεσμού των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων,  με αποκορύφωμα   τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, προσπάθησα  με κάθε δυνατό τρόπο να στηρίξω το έργο σας στην υλοποίηση των  Προγραμμάτων  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά και στην παιδαγωγική αναπλαισίωσή τους, καθώς και να μοιραστώ μαζί σας ό, τι νέο, καινοτόμο πρόγραμμα ή δράση μπορούσα.

Με την οργάνωση επιμορφωτικών βιωματικών σεμιναρίων και ημερίδων, περιβαλλοντικών δράσεων, με την δημιουργία του σχολικού Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Σχολικοί Λαχανόκηποι: καλλιεργώ μέρος της τροφής μου», με την ηλεκτρονική  έκδοση συλλογικού τόμου σχετικού με το δίκτυο, με τα  εκπαιδευτικά και ενημερωτικά blogs και ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  ελπίζω ότι στάθηκα   δίπλα σας, ως μέντορας και συνοδοιπόρος στην προσπάθειά σας να διαμορφώσετε συνειδητοποιημένους και ενεργούς περιβαλλοντικά πολίτες έτοιμους να αναλάβουν δράση, σε μια εποχή που είμαστε πλέον σίγουροι ότι ζούμε τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και όλων των μέχρι τώρα «αειφορικών» επιλογών μας που τελικά δεν αποδεικνύονται και τόσο αειφόρες,  ώστε να χρειάζεται πλέον να προβούμε  επειγόντως σε διορθωτικές οικοθεραπευτικές κινήσεις.

Φεύγω περήφανη για τις «Ημέρες ανοιχτής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» που εισήγαγα ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  στην Δ.Δ.Ε. Δ’ Αθήνας και είδα με χαρά να αναβιώνουν  φέτος,   για την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της οποίας ήμουν η εμπνεύστρια, για δράσεις όπως η «Πράσινη Δευτέρα», «Όχι πλαστικά στην θάλασσά μου», « Κλιματική αλλαγή : γίνε μέρος της λύσης, είναι στο χέρι σου» και πολλές άλλες.  Δράσεις που χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφτασαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες στις οικογένειες και στην τοπική κοινωνία, στον τελικό αποδέκτη των καλών πρακτικών.

Ευχαριστώ πολύ όλους και όλες για αυτό το πλούσιο εκπαιδευτικό ταξίδι,  αποχωρώ γεμάτη γνώσεις, εμπειρίες, όμορφες αναμνήσεις, συνεργασίες και φιλίες . Σχέσεις ζωής που δεν διαρρηγνύονται με την συνταξιοδότηση. Θα είμαι πάντα στην διάθεσή σας,  εάν με χρειαστείτε.

 

Εύχομαι προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευημερία  και προκοπή.

 

Με σεβασμό και εκτίμηση στο έργο σας και συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Ιωάννα Ντίνου

Καθηγήτρια Γαλλικής MEd

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Δ.Δ.Ε.Γ'Αθήνας

iodinou@gmail.com

+30 6944848669

 

 

 

NTINOU (1)

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 156
Newsletter
Publicité