Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
18 mars 2021

"Η βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα σε Ελλάδα/ΕΕ και ο Σχολικός Κήπος"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και το MED CULTURE, προτίθενται να διοργανώσουν επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο  την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 και ώρες 18.00 - 20.00 με θέμα: 
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:  
«ΚΑΠ3D – KAΠ για οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα»
Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα της αγροδιατροφής και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σε σχέση με τη διαχρονική συμβολή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής σε κάθε μία και σε όλες μαζί συνδυαστικά τις διαστάσεις της βιωσιμότητας, μέσα από μέτρα και εργαλεία πολιτικής που ανταποκρίνονται σε σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις και προτεραιότητες.
«Δράση CAP3D Farm2School για εκπαιδευτικούς και μαθητές»
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σχετικά με τη σημασία του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Η δράση αποσκοπεί στην απλούστευση εννοιών γύρω από την γεωργική παραγωγή, την διατροφή, την υγεία, το περιβάλλον και την ύπαιθρο και στην εμπέδωση των τριών διαστάσεων της βιωσιμότητας (οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής) από τη σχολική κοινότητα. 
Παράλληλα μέσω των σχολικών κήπων και της ανάπτυξης βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων σε αυτούς, επιδιώκουμε την εμπέδωση από τους μαθητές εννοιών σχετικών με : την  Διατροφή, την Υγεία , το Περιβάλλον και την αγροτική δραστηριότητα. 
                                          Πρόγραμμα -  Θεματικές ενότητες :
• Χαιρετισμός από τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας  Διεύθυνσης Γ΄ Αθήνας: Ελένη Νιάρχου και Ιωάννα Ντίνου
• Εισαγωγή στο πρόγραμμα «ΚΑΠ3D – Κοινή Αγροτική Πολιτική  για οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα», Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία –  Νέα Κ.Α.Π. – Στρατηγική από το αγρόκτημα στο πιάτο «Farm to Fork», από την κ. Έλλη Τσιφόρου, Γεν. Διευθύντρια GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 
• «Ευφυής γεωργία: οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών», από τον κ. Ιωάννη Καραστέργιο, Γεωπόνο – Γεωργικός Σύμβουλο, Ιδιοκτήτη & Γενικό Διευθυντή AGRONOMIA
• «Oι γεωργικοί συνεταιρισμοί απέναντι στην πρόκληση της βιωσιμότητας» , από τον κ. Γιάννη Πάζιο, Γενικό Διευθυντή, Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Μεσσηνίας» 
• «Μεσογειακή διατροφή και βιώσιμο αγροδιατροφικό μοντέλο - Ποιότητα και Ασφάλεια αγροτικών προϊόντων –  από το χωράφι στο ράφι». Προδιαγραφές Ποιότητας και πως τις αναγνωρίζω στην αγορά: Βιολογικά Προϊόντα, ΠΟΠ, ΠΓΕ - Ολοκληρωμένη Διαχείριση, από τον κ. Γεώργιο  Βεηκωντή, Γεωπόνο MSc – Επιθεωρητή Αγρο-διατροφικών Συστημάτων Ασφάλειας και Ποιότητας 
• «Διατροφική κουλτούρα και Σχολικός Κήπος  – Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού για την δημιουργία, φροντίδα και συντήρηση ενός πρότυπου σχολικού λαχανόκηπου / Καλές Πρακτικές» , από τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Γεωπόνο  MSc -Med Culture/ δίκτυο Open Farm
• Ανασκόπηση ενοτήτων – Ερωτήσεις – Συζήτηση 

161784697_1409962242681540_8008197614569203856_n

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα:   Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: "Η βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα σε Ελλάδα/ΕΕ και ο Σχολικός Κήπος" (google.com)
 έως την Τετάρτη 24/3/2021.
Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα λάβουν με e-mail, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 25/3/2021, τον απαραίτητο σύνδεσμο για τη συμμετοχή τους στην  πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. (ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία)
Παρακαλούμε τους Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν το Σύλλογο Διδασκόντων.
Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 152
Newsletter
Publicité