Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
19 novembre 2020

«Ευρωπαϊκή εβδομάδα για την μείωση των απορριμμάτων 21-29 Νοεμβρίου 2020»

agir-serd-2020

Πρόκειται για την μεγαλύτερη  Ευρωπαϊκή καμπάνια  με κοινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα – Ποιο είναι το πραγματικό βάρος τους;», στην οποία συμμετέχουν οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες  (21-29 Νοεμβρίου 2020). Στην Ελλάδα συντονιστής της δράσης είναι ο Hellenic Recycling Agency (HRA)eoan.gr.

  Δεδομένου ότι τα Σχολεία βρίσκονται σε καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης και καμία δράση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί δια ζώσης προτείνουμε μια  διαδικτυακή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με  ανταλλαγή εφαρμοσμένων ιδεών σε περιβαλλοντικά προγράμματα που αφορούν τα βασικά  R (reduce, repare, reuse, recycle) ή ιδεών και πρακτικών που πρόκειται να εφαρμοστούν την τρέχουσα σχολική χρονιά. Η δράση θα γίνει διαδικτυακά στην πλατφόρμα WEBEX την Παρασκευή 27.11.2020 και ώρα 17.00- 19.45  

 

  Η δράση πλαισιώνεται από το ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του με τίτλο « Η μπάντα των απορριμματοφόρων» καθώς και κατασκευές ηχητικών και μουσικών οργάνων από απορρίμματα.

  Θα παρουσιαστεί επίσης  από την Μυρτώ Φοίφα  το  Re-Think Project, δίκτυο κοινωνικής διαχείρισης και αυτοδιαχείρησης της ύλης και της τροφής που έχει έδρα στην Καλαμάτα και δράση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 Σχολεία θα  παρουσιάσουν τις εργασίες τους ( που έγιναν το προηγούμενο έτος ή είναι σε εξέλιξη ).

Τέλος από την κοινωνία των πολιτών η άτυπη ομάδα νέων Humanity and Youth με έδρα το Γύθειο, θα παρουσιάσει το Erasmus+ KA1 Youth Workers σεμινάριο, Fridays 4Future in Gytheio που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου 2020, με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα μέτρα δια ζώσης στο Γύθειο με την συμμετοχή νέων από 7 χώρες. Την ομάδα θα εκπροσωπήσουν οι κυρίες Μαρία Καβούρη και Βιλλυ Πετάκου. 

  Στο webinar μπορούν να συμμετάσχουν :

Εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρουσιάσουν την /τις δράση/εις, που υλοποίησαν ή σκοπεύουν να υλοποιήσουν την τρέχουσα σχολική χρονιά μπορούν  να συμμετάσχουν ατομικά ή και με μαθητές/τριες  μέλη των περιβαλλοντικών ομάδων τους.

Εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενημερωθούν και να δραστηριοποιηθούν

Μέλη / ομάδες της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην σχετική θεματική με ή χωρίς παρέμαβαση.

  Ενδεικτική θεματολογία:

  • Πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων (πλαστικά μιας χρήσης, υπερβολικό περιτύλιγμα)
  • Διαχείριση επικίνδυνων απορριμμάτων
  • Πρόληψη κατασπατάλησης των τροφίμων
  • Προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης
  • Επανάχρηση
  • Άλλο

Πληροφορίες για την πρόσκληση

Πληροφορίες για την δράση του Γραφείου Περιβαλλοντικής  : Unwaste our Planet

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/QKgAqqcxqp93EmbT9

μέχρι 26 /11/2020

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 154
Newsletter
Publicité