Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
11 novembre 2020

Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση

ΘΕΜΑ : Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης με θέμα:

Source: Flickr

«Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση. Ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία για την Κλιματική Εκπαίδευση: “Cli.c.k. forSchools”» για εκπαιδευτικούς Σχολείων των Δ/νσεων Β/θμιας Εκπ/σης της Αττικής την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

  

Η Διεύθυνση, δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής σε συνεργασία με το  ΚΠΕ Αργυρούπολης & με τους Υπευθύνους Π.Ε. των  υπολοίπων Δ/νσεων Β/θμιας Εκπ/σης της Αττικής, προγραμματίζει την πραγματοποίηση διαδικτυακού επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς των παραπάνω Δ/νσεων με θέμα: «Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση. Ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία για την Κλιματική Εκπαίδευση: “Cli.c.k. forSchools”» και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Webex την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρες 17.00 - 19.40. Σημειώνουμε ότι το σεμινάριο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί διά ζώσης πέρσι στις 3-4 Απριλίου 2020 (θα ήταν το 112ο Σεμινάριο από ιδρύσεως του ΚΠΕ) αλλά λόγω του κλεισίματος των Σχολείων είχε αναβληθεί. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται συνολικά σε σαρανταοκτώ (48) εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης ως εξής: 9 από τη Δ΄ Δ/νση Αθηνών, 8 από κάθε μια από τις άλλες τρεις Δ/νσεις των Αθηνών (Α΄, Β΄, Γ΄) και 5 από κάθε μια από τις υπόλοιπες Δ/νσεις της Αττικής (Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής - διαθέτουν ΚΠΕ στην περιοχή τους). Σε περίπτωση που μια Δ/νση δεν συμπληρώνει τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών, τα κενά θα συμπληρώνονται από αναπληρωματικούς εκπαιδευτικούς των άλλων. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν θα επιλεγούν από τους Υπευθύνους Π.Ε. και τους Διευθυντές των Δ/νσεων Εκπαίδευσης. Προτεραιότητα έχουν οι εκπ/κοί  που υλοποιούν πρόγραμμα Π.Ε. στα Σχολεία τους τη φετινή σχολική χρονιά και οι εκπαιδευτικοί που είχαν γίνει δεκτοί στην περσινή πρόσκληση ενδιαφέροντος του Σεμιναρίου. 

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής από τους εκπαιδευτικούς θα γίνονται μέσω της φόρμας Google: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpF4cHX8Xd0F7yWltz4Qtj-_99W0zuNtoZq-T7ONAYRAnzKA/viewform

Σε όσους παρακολουθήσουν κανονικά το σεμινάριο θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Το εκπαιδευτικό υλικό του ΚΠΕ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας (www.kpea.gr) και το εκπαιδευτικό υλικό που θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του σεμιναρίου είναι επίσης διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: https://www.clickforschools.eu/index.php/home_gr/.

 Το σεμινάριο θα λάβει χώρα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex και θα έχει συνολική διάρκεια τεσσάρων (4) διδακτικών ωρών.

 

images

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

17.00 - 17.05: Σύνδεση

17.05 - 17.15: Χαιρετισμοί - Στοχοθεσία του σεμιναρίου

17.15 - 17.35: Εισήγηση: «Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση: η αναγκαιότητα της κλιματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της κρίσης»

17.35 - 17.50: Το Πρόγραμμα Erasmus+ “Climate Change Kit for Schools” (Cli.c.k. for Schools)

17.50 - 18.10: Παρουσίαση της ιστοσελίδας του προγράμματος

18.10 - 18.20: Διάλειμμα

18.20 - 18.50: Εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού (εργασία σε ομάδες)

18.50 - 19.20: Παρουσιάσεις εργασίας ομάδων στην ολομέλεια

19:20 - 19:40: Συζήτηση με τους Εκπαιδευτικούς και αξιολόγηση του σεμιναρίου.

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 089
Newsletter
Publicité