Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
13 février 2020

«Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης στις 3 και 4 Απριλίου 2020 »

«Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης στις 3 και 4 Απριλίου 2020 για εκπαιδευτικούς Σχολείων των Δ/νσεων Β/θμιας Εκπ/σης Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής»

  Η Διεύθυνση δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με  το ΚΠΕ Αργυρούπολης και τους Υπευθύνους Π.Ε. των Δ/νσεων Β/θμιας Εκπ/σης της Αττικής, προγραμματίζει σε συνεργασία μαζί τους, την πραγματοποίηση του 112ου  επιμορφωτικού σεμιναρίου (από ιδρύσεως του ΚΠΕ) για εκπαιδευτικούς των παραπάνω Δ/σεων στις 3 και 4 Απριλίου 2020. Θέμα του σεμιναρίου θα είναι: «Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση: ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία για την Κλιματική Εκπαίδευση».

 

αρχείο λήψης

Το σεμινάριο απευθύνεται συνολικά σε σαρανταοκτώ (48) εκπαιδευτικούς ως εξής: Από την Διεύθυνσή μας θα συμμετάσχουν 8 εκπαιδευτικοί. Σε περίπτωση που μια Δ/νση δεν συμπληρώνει τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών, τα κενά θα συμπληρώνονται από αναπληρωματικούς εκπαιδευτικούς των άλλων. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν θα επιλεγούν με την προϋπόθεση ότι υλοποιούν πρόγραμμα Π.Ε. στα Σχολεία τους τη φετινή σχολική χρονιά ή προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα με θέμα σχετικό με την κλιματική αλλαγή την επόμενη σχολική χρονιά. Αίτηση συμμετοχής: https://forms.gle/Ew4b5TZKc3mCAYNx6 μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Μαρτίου 2020. Η ημερομηνία είναι ανελαστική για τη διαδικασία έγκρισης του σεμιναρίου και των συμμετοχών από το Υπουργείο Παιδείας πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματοποίησή του.

           Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση συμμετοχής του Εκπαιδευτικού σημαίνει δεοντολογικά και ανάληψη υποχρέωσης συμμετοχής τόσο για την αποτελεσματική οργάνωση και υλοποίηση του σεμιναρίου όσο και για τα οικονομικά του. Σε όσους παρακολουθήσουν κανονικά το σεμινάριο θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι συμμετέχοντες επίσης θα πάρουν φάκελο με πρόγραμμα και γραφική ύλη. Το εκπαιδευτικό υλικό του ΚΠΕ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του (www.kpea.gr). Οι εργασίες του σεμιναρίου θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αργυρούπολης (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες διδασκαλίας, κήπος, αίθριο).

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

Το Σεμινάριο θα είναι διήμερο και θα έχει συνολική διάρκεια δεκατεσσάρων (14) διδακτικών ωρών.

 

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020:

 

16.00 - 16.30: Προσέλευση, εγγραφές, παραλαβή προγράμματος, αλληλογνωριμία.

16.30 - 17.00: Δραστηριότητα ενεργοποίησης. Χωρισμός σε ομάδες (εκπαιδευτικοί της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ).

17.00 - 17.50: Στοχοθεσία του σεμιναρίου. Εισήγηση: «Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση: η αναγκαιότητα της κλιματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της κρίσης » (Υπεύθυνος του ΚΠΕ Αργυρούπολης)

17.50 – 18.15: Διάλειμμα (προσφέρονται καφές, τσάι, αναψυκτικά, κουλουράκια)

18.15 – 20.45: Γνωριμία με τα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία για την κλιματική εκπαίδευση μαθητών 11-16 χρονών που παρήχθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Climate Change Kit for Schools” (Cli.c.k. for Schools) (εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ, Μ.Κ.Π.)

20.45 – 21.15: Υποστήριξη Προγραμμάτων ΠΕ στο Σχολείο: ο ρόλος των Υπευθύνων ΠΕ & των ΚΠΕ (Υπεύθυνοι Π.Ε. & εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ).

 

 

Σάββατο 4 Απριλίου 2020:

 

09.00 – 09.15: Προσέλευση

09:15 – 11:15: Παιδαγωγικά Εργαστήρια σχεδιασμού σχολικού προγράμματος με τη χρήση του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού σε τρείς ομάδες* (με το συντονισμό των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Αργυρούπολης και Υπευθύνων ΠΕ των Δ/νσεων):

Επιλογή θέματος, στοχοθεσία, χρονοδιάγραμμα, μεθοδολογία προσέγγισης με βάση το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, συνεργασία με τον Υπεύθυνο, συνεργασίες με ειδικούς επιστήμονες, τα ΚΠΕ  και την τοπική κοινωνία, συγκρότηση ομάδων εργασίας, πηγές πληροφόρησης, συγκέντρωση και ταξινόμηση υλικού, επισκέψεις πεδίου, εργαστηριακές μετρήσεις, σύνδεση με το αναλυτικό πρόγραμμα, κριτική σύνθεση, τεχνικές παρουσίασης, αξιολόγηση.

11.15 – 11.30: Διάλειμμα (προσφέρονται καφές, τσάι, αναψυκτικά, κουλουράκια)

11.30 – 13.30: Συνέχεια των Παιδαγωγικών Εργαστήριων σχεδιασμού σχολικού προγράμματος σε τρεις ομάδες* και προετοιμασία των παρουσιάσεών τους στην ολομέλεια (με το συντονισμό των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Αργυρούπολης και Υπευθύνων ΠΕ των Δ/νσεων)

13:30 – 13:50: Διάλειμμα (προσφέρονται σάντουιτς και αναψυκτικά)

13:50 – 15:20: Εικοσπεντάλεπτες παρουσιάσεις των προτάσεων των Ομάδων Εργασίας των Παιδαγωγικών Εργαστηρίων

15:20 – 15:40: Συζήτηση με τους Εκπαιδευτικούς και Αξιολόγηση του σεμιναρίου.

 

* Τρείς (3) ομάδες αποτελούμενες από 16 εκπαιδευτικούς εκάστη. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 4 μικρότερες υπο-ομάδες των 4 εκπ/κών. Κάθε υπό-ομάδα θα χρησιμοποιεί έναν Η/Υ και γι’ αυτό καλό θα είναι οι Υπεύθυνοι Π.Ε. να ενημερώσουν τους επιλεχθέντες εκπ/κούς εάν μπορούν να φέρουν φορητό Η/Υ (1 ή 2 λάπτοπ ανά Δ/νση Εκπ/σης).

 

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ (www.kpea.gr) για οδηγίες συγκοινωνιακής σύνδεσης και οδικής προσέλευσης στο ΚΠΕ Αργυρούπολης. Σημειώνουμε ότι το ΚΠΕ Αργυρούπολης εξυπηρετείται από το Σταθμό του Μετρό «ΑΛΙΜΟΣ» αφού η έξοδος του Μετρό (προς Αθήνα) βρίσκεται μόλις δύο δρόμους  «κάτω» (δυτικά) από το ΚΠΕ και διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση των εκπαιδευτικών.

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 160
Newsletter
Publicité