Επιμορφωτικό  σεμινάριο   με θέμα

 «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»

 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οικολογική και υγιεινή διατροφή.

 

Η ΔΔΕ Γ' Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας  σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του WWF Ελλάς  διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο   με θέμα το  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οικολογική και υγιεινή διατροφή «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/01/18 στο 13ο Γυμνάσιο Περιστερίου ( πρώην 18ο) . Είσοδος από την συμβολή των οδών Πελοπίδα και Αγίου Πολυκάρπου. Χάρτης https://goo.gl/maps/nCyw6YVzwx12

Το σεμινάριο απευθύνεται σε τριάντα εκπαιδευτικούς Γυμνασίου κατά προτεραιότητα και   θα έχει διάρκεια 4 διδακτικές ώρες.

Αιτήσεις στην ηλεκτρονική φόρμα :     https://goo.gl/forms/sKQMhufGgjyzbIIw1

        μέχρι 15 / 01/ 2018 

Περιγραφή: Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα διερευνήσουμε, με τη μέθοδο World café, την προσέγγιση των εφήβων για τη διατροφή, τις δικές μας γνώσεις και απόψεις για το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής μας, και τις ενδεικνυόμενες λύσεις. Στο δεύτερο μέρος θα γνωρίσουμε, μέσα από βιωματικές δράσεις, το παιδαγωγικό υλικό «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης, του WWF, και του ευρύτερου προγράμματος της οργάνωσης με θέμα το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής (http://food.wwf.gr / ).

Σημειώνεται ότι το εν λόγω παιδαγωγικό υλικό είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και διατίθεται δωρεάν από την διαδικτυακή πλατφόρμα του προγράμματος (http://food.wwf.gr/schools). Αν και απευθύνεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η έννοια του οικολογικού αποτυπώματος της διατροφής που πραγματεύεται ανταποκρίνεται απολύτως και στο επίπεδο των μαθητών της δευτεροβάθμιας. Οι δραστηριότητες, επομένως, με κατάλληλη προσαρμογή, αφορούν και τους εφήβους.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το υλικό σε έντυπη μορφή, αντιστοιχεί ένα αντίτυπο σε κάθε σχολείο.

κατάλογος

Πρόγραμμα

 

Μέρος Α’

 

16.45-17.00     Προσέλευση

17.00 -18.15    To World Café της πεταμένης μπουκιάς

18.15-18.30     Διάλειμμα

Μέρος Β’

18.30-18.45     Στο μπιστρό του πάντα! Δραστηριότητα από το παιδαγωγικό υλικό.
18.45-19.00     Γεύμα με έναν ουρακοτάγκο. Δραστηριότητα από το παιδαγωγικό          υλικό.
19.00-19.15     Παρουσίαση του υλικού και του προγράμματος
19.15-19.45     Γνωρίζοντας  το παιδαγωγικό υλικό. Εργασία σε ομάδες.

19.45-20.00     Ανατροφοδότηση

           

Το εργαστήριο εμψυχώνουν  η κ. Ελένη Σβορώνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF Ελλάς.,η κ. Ιωάννα Ντίνου, Υπεύθυνη Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ. Δ.  Γ' Αθήνας και η κ. Αιμιλία Τσαμουρά Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε Γ’ Αθήνας

 

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές .