Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
24 novembre 2017

Συνάντηση εργασίας για σχεδιασμό δράσεων στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου « Προς ένα Αειφόρο Σχολείο: το Σχολείο μο

           Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού  θεματικού Δικτύου

 « Προς ένα Αειφόρο Σχολείο: το Σχολείο μου»προτίθεται να υποστηρίξει τα Σχολεία του Δικτύου αλλά και όποια άλλα Σχολεία επιθυμούν στην υλοποίηση  δράσεων  σύμφωνα με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

 Δασικές πυρκαγιές, θαλάσσια ρυπογόνα ατυχήματα και πρόσφατα τραγικές συνέπειες από την κατάχρηση της ανθρώπινης παρέμβασης στη Φύση καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την εφαρμογή των στόχων της Βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία  αποβλέπει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών, περιβαλλοντικά εγγράμματων και κοινωνικά αλληλέγγυων.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε την Συντονιστική Επιτροπή και τα Σχολεία μέλη του Δικτύου σε συνάντηση εργασίας για να σχεδιάσουμε μαζί δράσεις και να φροντίσουμε μέσα από το Περιβαλλοντικό μας Δίκτυο, να ευαισθητοποιήσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία (Δήμους, εκπαιδευτικούς φορείς, ενώσεις γονέων, ΜΚΟ, εθελοντές) και κυρίως να αναλάβουμε δράση.

Η συνάντηση θα γίνει στο 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω Κύπρου 1, Αιγάλεω 2105910386 https://goo.gl/maps/qP84CczTJJ92 την Τρίτη 28/11/2017 από τις  16.45  έως τις 19.30 και αφορά τα σχολεία του Δικτύου

3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω
1ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
1ο ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΑΙΓΑΛΕΩ
8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ
9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
2ο ΕΠΑΛ ΙΛΙΟΥ

 

Παρακαλώ επιβεβαιώστε την συμμετοχή σας με απαντητικό μήνυμα στο iodinou@gmail.com

 

Πλαίσιο συνάντησης:

 

αρχείο λήψης

 Στην συνάντηση θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των 17 στόχων, ( Ελένη Νιάρχου) μια εκπαιδευτική  προσέγγιση των στόχων 2 ( Μηδενική Πείνα), 12( Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή) ,(Ιωάννα Ντίνου)  από τους 17 Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ , οι οποίοι είναι και προτεραιότητα της φετινής εγκυκλίου σχολικών δραστηριοτήτων , έχουν προσκληθεί να  παρέμβουν με προτάσεις και παρατηρήσεις τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, ( Ιωάννα Δεκατρή, Μαρίνα Παπαγεωργίου, Δημήτρης Διαμαντής) ώστε να οριστεί από κοινού το πλαίσιο των δράσεων.

Επίσης θετικά ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας  και θα μιλήσει ο κ. Νέντας Δημήτριος εκπρόσωπος της Τράπεζας Τροφίμων , έχει προσκληθεί και  εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης.

Από κάθε Σχολείο μέλος μπορούν να συμμετάσχουν με παρεμβάσεις- προτάσεις έως τρεις  εκπαιδευτικοί που θα εκπροσωπήσουν Σχολεία μέλη του Δικτύου και θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές στο Σχολείο τους. 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 160
Newsletter
Publicité