Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
15 mars 2017

Σεμινάριο με θέμα : «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης: Τεκμήρια ιστορικής μνήμης,πολιτισμικές αναπαραστάσεις, περιβαλλοντικός πλούτος»

Σεμινάριο με θέμα : «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης: Τεκμήρια ιστορικής μνήμης,  πολιτισμικές αναπαραστάσεις, περιβαλλοντικός  πλούτος και η εκπαιδευτική τους αξιοποίηση».

κατάλογος

 

Η Γ΄ ΔΔΕ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ι. Ντίνου και Πολιτιστικών Θεμάτων, Ι. Δεκατρή, οργανώνει σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων κ. Παναγιώτη Πυρπυρή, επιμορφωτικό  σεμινάριο στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο.

Το σεμινάριο, το οποίο  θα συνδυάζει θεωρητική και εργαστηριακή προσέγγιση της περιόδου 1944-49, θα εστιάζει  - αφενός στα ιστορικά γεγονότα της εποχής και τις πολιτιστικές τους αναπαραστάσεις, και αφετέρου στην βιωματική περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε  ένα από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας.

Άλλωστε, το ίδιο το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης (ΠΕΣ), που  λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, έχει διπλό  στόχο: α)  τη συμβολή στην κατανόηση του ιστορικού παρελθόντος, β)  την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για το φυσικό περιβάλλον και τα είδη της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής του ευρύτερου ορεινού όγκου του Γράμμου.  Αυτός ο διπλός στόχος επιδιώκεται μέσω της λειτουργίας εκθέσεων με φωτογραφικό και ψηφιακό υλικό, βιβλιοθήκης, καθώς και με την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων, συναντήσεων σε συνεργασία με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, όχι μόνο για θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα που αναδεικνύουν τον περιβαλλοντικό πλούτο του Γράμμου (για περισσότερες πληροφορίες βλ. http://www.grammos-pes.gr/).

 

Η αναχώρηση για το ΠΕΣ, το οποίο βρίσκεται 50 χλμ νοτιοδυτικά της Καστοριάς, σε υψόμετρο 1450 μέτρων, θα γίνει με πούλμαν και έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 28 Απριλίου το μεσημέρι. Η  επιστροφή στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Μαΐου.

 

Οι συμμετέχοντες: α) θα παρακολουθήσουν σειρά εργαστηριακών σεμιναρίων στις 29 και 30 Απριλίου 2017, β) θα διαμείνουν στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣ, σε  τετράκλινα δωμάτια. 

Το κόστος διαμονής ανά βράδυ και άτομο είναι 10 Ευρώ με πρωϊνό, ενώ περίπου την ίδια τιμή έχουν τα γεύματα που παρέχονται. Το ποσό αυτό καταβάλλεται στο Π.Ε.Σ. κατευθείαν από τον καθένα από τους συμμετέχοντες. Το κόστος της μετακίνησης επιβαρύνει, επίσης τους συμμετέχοντες, ενώ καταβάλλεται και αυτό απευθείας από τον καθένα στο γραφείο που θα την αναλάβει, αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων ( ενδεικτική τιμή 30-35 ευρώ το άτομο για όλες τις ημέρες και τις μετακινήσεις).

 

Επειδή ο αριθμός που το ΠΕΣ μπορεί να φιλοξενήσει είναι περιορισμένος, όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να δηλώσουν  συμμετοχή στο https://goo.gl/forms/rLbSG7fFFCQKwOVK2  ως και την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017.

Οι εκπαιδευτικοί που θα προσκληθούν να συμμετάχουν κατόπιν αίτησής τους στην ανωτέρω ηλεκτρονική φόρμα, θα ειδοποιηθούν με e- mail στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που θα έχουν δηλώσει, Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας. Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων και των δραστηριοτήτων του σεμιναρίου.

 

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Ιωάννα Ντίνου

Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων: Ιωάννα Δεκατρή

 

 

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης

 

 

 

 

Αθανάσιος  Αλεξόπουλος

 

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 089
Newsletter
Publicité