Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
5 février 2016

«Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

Λάβαμε από την   Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αργοναυτών 34, Αργυρούπολη 16452

Τηλ. επικοινωνίας: 210 9959250-1 κινητά: 6939630478, 6972000854, 6974633272 fax: 210 9959251

Website: www.peekpeattikis.gr - E-mail: secretary@kpea.gr

και σας ενημερώνουμε για :

 

 

Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα μας της 2ας  Μαρτίου 2016 με θέμα:

κατάλογος

«Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

       Ο Σύλλογός μας μετά  την ωραία συνεστίαση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας (επισυνάπτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα) συνεχίζει με την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στις 6:00 μμ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης (Έλλης 19, Δάφνη, 2109711678) με θέμα «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Θα λειτουργήσουν δύο παράλληλα εργαστήρια με τα παρακάτω θέματα και τους αντίστοιχους συντονιστές:

1) "Το λαϊκό παραμύθι μέσα από τις παραλλαγές του: Από την «μοναδικότητα» της καταγραφής στην πολλαπλότητα της υπόθεσης" με τον κυριο Δημήτρη Προύσαλη

(Η μορφή των λαϊκων παραμυθιών δεν παγιώνεται στις τυπωμένες εκδοχές των συλλογών αλλά ακολουθεί ένα αέναο ταξίδι αφηγηματικών μεταφορφώσεων. Τι είναι μια παραλλαγή, ποια τα όριά της και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Με ποια μυστικά και  διαδικασία μπορούμε να φτιάξουμε την παραλλαγή μιας λαϊκής ιστορίας περπατώντας στα μονοπάτια των παλιών παραμυθάδων; )  και

2) «Όταν ένα λαϊκό παραμύθι ρίχνει τα δίχτυα του στη θάλασσα, πόσο ανακατώνει τα νερά και πόσα ψάρια πιάνει;» με τις κυρίες Χρυσαφία (Φαίη) Λάμπρου και Ιωάννα Φώκου.

(Με αφορμή ένα παραμύθι μαθαίνουμε για τη θάλασσα, την υπεραλίευση και την προστασία της. Μέσα από ένα εργαστήριο με φύλλα εργασίας και δραστηριότητες διαμορφωμένα τόσο για τις μικρές όσο και για τις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού.)

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή και προτίμηση στο ένα από τα δύο εργαστήρια  στο τηλέφωνο 210 9959251 ή στο mail: secretary@kpea.gr μέχρι την Παρασκευή 26/2/2016 το μεσημέρι. (Σε όσους πάρουν μέρος θα χορηγηθούν σχετικές βεβαιώσεις.)

       Το Σχολείο βρίσκεται κοντά στο σταθμό του Μετρό της Δάφνης. Βγαίνοντας από το σταθμό μπορείτε να πάρετε την οδό Αβέρωφ ή την οδό Κανάρη που τέμνονται στο δεύτερο τετράγωνο με την οδό Έλλης στην οποία θα στρίψετε αριστερά (το Σχολείο βρίσκεται στον αριθμό 19).

 

Για την Διοικούσα επιτροπή

Μαρία Δρακοπούλου Αντιπρόεδρος

Γιώργος Φαραγγιτάκης πρόεδρος

 

Επίσης :

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2016

Στο γνωστό ταβερνάκι του Σπύρου, σε καλό κλίμα, με ωραία μουσική, νόστιμο φαγητό, μπόλικο κρασί, πολλή κουβέντα βρεθήκαμε με πολλούς συναδέλφους στην καθιερωμένη συνάντηση. Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του ιστορικού στελέχους της ΠΕ πρώην Υπευθύνου της Β΄Αθήνας Γιώργου Κούσουλα, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε. Η ΔΕ ενίσχυσε την «επιστημονικότητά» της μετά την επιτυχή υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής του Γιάννη Βασιλούδη (έχουμε 4). Συνάδελφοι που στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια του παραρτήματός μας όπως οι Σχ. Σύμβουλοι Αχιλλέας Μανδρίκας, Χριστίνα Παπαζήση, ο Υπεύθυνος ΠΕ Θάνος Ιωάννου, οι Διευθυντές Σχολείων Παναγιώτης Τραγαζίκης, Δημήτρης Αναστασόπουλος, πολλοί Εκπαιδευτικοί Σχολείων, συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι μαζί μας και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής σε πείσμα της γρίπης (και των ασθενειών του συστήματος) και των ταυτόχρονων κοπών πίτας από άλλους Συλλόγους γέμισαν πάλι την ταβέρνα.  Και του χρόνου!

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 089
Newsletter
Publicité