Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
14 janvier 2016

«Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης στις 25, 26, και 27 Φεβρουαρίου 2016

κατάλογος

To ΚΠΕ Αργυρούπολης σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Π.Ε. των Διευθύνσεων Β/θμιας Εκπ/σης Α’, Β’, Γ΄, Δ΄ Αθηνών προγραμματίζει την πραγματοποίηση του 103ου (από της ιδρύσεώς του) τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης των παραπάνω Δ/νσεων στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2016. Θέμα του σεμιναρίου θα είναι: «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία: Διαχείριση φυσικών οικοσυστημάτων γειτονικών στις πόλεις, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και αειφορική ανάπτυξη» με υποθέματα α) το δάσος – το περιαστικό πράσινο και β) το νερό – η θάλασσα.

Το σεμινάριο απευθύνεται συνολικά σε σαράντα οκτώ (48) εκπαιδευτικούς από τις παραπάνω Δ/νσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης (δώδεκα από την κάθε μία). Σε περίπτωση που μια Δ/νση δεν συμπληρώνει τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών, τα κενά θα συμπληρώνονται αναλογικά από αναπληρωματικούς εκπαιδευτικούς άλλων Δ/νσεων. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν θα επιλεγούν σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια: α) να υλοποιούν (οπωσδήποτε) πρόγραμμα Π.Ε. στα Σχολεία τους τη φετινή σχολική χρονιά, β) να μην έχουν επιμορφωθεί στα ίδια θέματα στο ΚΠΕ Αργυρούπολης και γ) να επιθυμούν την ένταξή τους στα θεματικά δίκτυα του ΚΠΕ («Δασικές Πυρκαγιές» και «Θάλασσα»).

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση συμμετοχής του Εκπαιδευτικού σημαίνει δεοντολογικά και ανάληψη υποχρέωσης συμμετοχής τόσο για την αποτελεσματική οργάνωση και υλοποίηση του σεμιναρίου αλλά και για τα οικονομικά του. Ως γνωστόν υπάρχει κόστος ανά συμμετέχοντα και σε περίπτωση μη προσέλευσης οι παραγγελίες για υλικά και υπηρεσίες, που συμφωνούνται με βάση τις δηλώσεις συμμετοχών, καταλήγουν σε απώλεια δημοσίου χρήματος .

Σε όσους παρακολουθήσουν κανονικά το σεμινάριο θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι συμμετέχοντες επίσης θα πάρουν φάκελο με αναλυτικό πρόγραμμα, γραφική ύλη και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αργυρούπολης (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων) και στο πεδίο (πλαγιά Υμηττού, ακτή Αλίμου ανάλογα με το υπόθεμα  που θα επιλέξουν οι εκπαιδευτικοί).

Όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα  http://goo.gl/forms/Jx7lCGTsA5 μέχρι τις   27/01/2016.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Το Σεμινάριο θα έχει  συνολική διάρκεια είκοσι μίας  (21) διδακτικών ωρών.

 

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016:

16.45 - 17.00: Προσέλευση, εγγραφές, παραλαβή φακέλου με πρόγραμμα, γραφική ύλη, ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

17.00 - 17.20: Χαιρετισμοί, αλληλογνωριμία, πρόγραμμα, στοχοθεσία.

17.20 - 18.15: Εισηγήσεις Υπευθύνων Π.Ε. σε ολομέλεια ή σε δύο ομάδες και  συζήτηση με τους συμμετέχοντες (Δάφνη Γαβρίλη, Βαρβάρα Πετρίδου, Ιωάννα Ντίνου, Αθανάσιος Ιωάννου).

18.15 - 19.10: «Δια Βίου Μάθηση - Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία: Ειρήνη – Αλληλεγγύη – Οικολογική Ισορροπία- Βιώσιμη Ανάπτυξη - Το πράσινο και το κόκκινο των πόλεων- Συμμετοχικότητα για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων» (Γ. Φαραγγιτάκης)

19.10 - 19.30: Διάλειμμα (προσφέρονται καφές, τσάι, αναψυκτικά, κέικ, κουλουράκια)

19.30 - 21.20: Παρακολούθηση προγραμμάτων του ΚΠΕ στην τάξη σε δύο (2) ομάδες εκπαιδευτικών ανάλογα με την κατανομή ανά θέμα με βάση τις προτιμήσεις. Αίθουσα 1: «Το δάσος – το περιαστικό πράσινο»

                       Αίθουσα 2: «Το νερό – η θάλασσα»

Τα προγράμματα θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ (Θ. Σμπαρούνης, Α. Κατσιγιάννη, Μ. Φωτιάδης, Μ. Δρακοπούλου).

 

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016:

16.15 - 16.30: Προσέλευση

16:30 - 19:00: Συνέχεια της παρουσίασης των προγραμμάτων του ΚΠΕ  Αργυρούπολης στο πεδίο: στην πλαγιά του Υμηττού (Αισθητικό Δάσος Βύρωνα – Καισαριανής) και στην ακτή του Αλίμου (μεταφορά με πούλμαν).

19.00 - 19.20: Διάλειμμα (προσφέρονται καφές, τσάι, αναψυκτικά, κέικ, κουλουράκια)

19.20 - 21.20: Παιδαγωγικά Εργαστήρια σχεδιασμού σχολικού προγράμματος σε δύο ομάδες με το συντονισμό των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Αργυρούπολης και των Υπευθύνων ΠΕ που θα συμμετέχουν

(επιλογή θέματος, στοχοθεσία, μεθοδολογία προσέγγισης, χρονοδιάγραμμα, συνεργασία με τον Υπεύθυνο, συνεργασίες με ειδικούς επιστήμονες, τα ΚΠΕ  και την τοπική κοινωνία, συγκρότηση ομάδων εργασίας, πηγές πληροφόρησης, συγκέντρωση και ταξινόμηση υλικού, επισκέψεις πεδίου, εργαστηριακές μετρήσεις, σύνδεση με το αναλυτικό πρόγραμμα, κριτική σύνθεση, τεχνικές παρουσίασης, αξιολόγηση, κ.α.).

 

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016:

09.00 - 11.30: Συνέχεια των Παιδαγωγικών Εργαστηρίων σχεδιασμού σχολικού προγράμματος, ολοκλήρωση των σχεδίων και της προετοιμασίας των παρουσιάσεών τους στην ολομέλεια.

11:30 - 11:50: Διάλειμμα (προσφέρεται καφές, αναψυκτικά, τσάι, κουλουράκια, κέικ).

11:50 - 14:00: Ημίωρες παρουσιάσεις των προτάσεων των Ομάδων Εργασίας των Παιδαγωγικών Εργαστηρίων

14:00 - 15:00: Ελαφρύ γεύμα

15.00 - 15.45: Θεματικά δίκτυα: τα θεματικά δίκτυα του ΚΠΕ Αργυρούπολης και των Δ/νσεων Εκπ/σης της Αττικής

15:45 - 16:30: Συζήτηση  με τους Εκπαιδευτικούς – Αξιολόγηση του σεμιναρίου.

 

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ (www.kpea.gr) για οδηγίες συγκοινωνιακής σύνδεσης και οδικής προσέλευσης στο ΚΠΕ Αργυρούπολης. Σημειώνουμε ότι λειτουργεί ο Σταθμός του Μετρό «ΑΛΙΜΟΣ» δύο δρόμους κάτω από το ΚΠΕ Αργυρούπολης που διευκολύνει καθοριστικά την πρόσβαση των εκπαιδευτικών (έξοδος προς Αθήνα).

Τα έξοδα του σεμιναρίου θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του ΚΠΕ Αργυρούπολης που θα εξασφαλίσει το ΥΠΠΕΘ. Μικροέξοδα θα μπορέσουν να καλυφθούν και από τη Διαχειριστική Επιτροπή αν μέχρι τότε έχει χρηματοδοτηθεί.

      

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 154
Newsletter
Publicité