Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
16 mai 2014

Σεμινάριο Επιμόρφωσης Ενηλίκων του ΚΠΕ Καστρίου, στις 27-29 Ιουνίου 2014, στο οικολογικό πάρκο του Πάρνωνα

 

     

KPE_0_0

Σεμινάριο Επιμόρφωσης Ενηλίκων του ΚΠΕ Καστρίου, στις  27-29 Ιουνίου 2014, στο οικολογικό πάρκο του Πάρνωνα»

     

 

 

Σας γνωρίζουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου, στo πλαίσιο της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ, άξονας προτεραιότητας 7», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους σχεδιάζει την υλοποίηση υπαίθριου σεμιναρίου διάρκειας τριών ημερών στις 27, 28 και 29 Ιουνίου 2014, στο οικολογικό πάρκο του Πάρνωνα με θέμα:

«Φυτά γεμάτα αξίες»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 25 ενήλικες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε 25 εκπαιδευτικούς των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Καστρίου ( Β/θμια :Αχαΐας, Γ’ Αθήνας, Ανατ. Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Α/θμια : Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Β-Γ Αθήνας) .

Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν βότανα και φυτά του Πάρνωνα, να τα συνδέσουν με αξίες στην καθημερινή ζωή, να εξοικειωθούν με εικαστικές τεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες και να ευαισθητοποιηθούν στο ρόλο της καλλιέργειας ανθρωπίνων αξιών και κοινοτικού πνεύματος για την ενεργό δράση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Επιμέρους στόχοι είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στους τρόπους συλλογής και χρήσης των βοτάνων και να κατασκευάσουν οι ίδιοι αλοιφές, κρέμες, βαφές, αφεψήματα  με υλικά από τη φύση.

Στο σεμινάριο όλες οι επιμορφωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο φυσικό περιβάλλον. Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει με έξοδα του ΚΠΕ Καστρίου στο Καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης στον Πάρνωνα και σε σκηνές δύο ατόμων. Το ΚΠΕ παρέχει τις σκηνές (όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τις δικές τους), υπνόσακους, στρώμα δαπέδου και ντουσιέρες με νερό σε πλαστικές θήκες. Στο καταφύγιο υπάρχει 1 κοινόχρηστη κουζίνα, 2 WC και ένα υπαίθριο (με κρύο νερό) ντους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, σκεύη τροφής, καπέλα, σάκους πλάτης, φανούς νύχτας, κατάλληλα ρούχα και υποδήματα. Για την καλύτερη οργάνωση και εφαρμογή του σεμιναρίου θα συνταχθούν ομάδες εργασίας-εθελοντών για τα αυτοδιαχειριζόμενα γεύματα, μεταφορά αγαθών και υλικών, και την καθαριότητα.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα γίνει με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους. Το ΚΠΕ Καστρίου δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησής τους. Η απόσταση του Καταφυγίου από το Καστρί (το οποίο απέχει 27 χλμ. από την Τρίπολη) είναι γύρω στα 30 χλμ. και όλος ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος.

Το ΚΠΕ θα καλύψει την ημιδιατροφή των συμμετεχόντων για όλες τις μέρες εκτός της τελευταίας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τρόφιμα για τα υπόλοιπα γεύματα.

Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών του σεμιναρίου θα καλυφθούν από το ΤΔΥ του ΚΠΕ Καστρίου. Οι μετακινήσεις των μελών ΚΠΕ που είναι εισηγητές θα καλυφθούν από τα δικά τους ΤΔΥ .

Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο (υπόδειγμα 1) να γίνει ηλεκτρονικά ή με φαξ έως τις 4/6/2014. Πληροφορίες στο 2792022004.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός από τη μία ομάδα ενηλίκων θα καλυφθεί από την άλλη.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στο χώρο του καταφυγίου του ΕΟΣ Σπάρτης του Πάρνωνα την Παρασκευή 27-6-2014 στις 9:00 και θα λήξει την Κυριακή στις 14:00. Θα δοθεί δυνατότητα για δωρεάν διανυκτέρευση από την Πέμπτη 26-6-2014 σε όσους είναι από μακριά.

27-6-2014 πρωί:

 -Βιωματικό εργαστήριο «φυτά και δέντρα γεμάτα αξίες»( Μαρία Α. Αγγελή & Αλέξανδρο Pfaff, εκπρόσωποι του φορέα:  "η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση")

27-6-2014 απόγευμα:

 -Τα φυτά του Πάρνωνα (Ελευθέριος Καλπουτζάκης, γεωπόνος, Διδάκτορας του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

 - Εργαστήριο αναγνώρισης βοτάνων, οδηγίες συλλογής και χρήσης τους, εργαστήριο παρασκευής κηραλοιφών. (Τσιγγερλιώτη Ευαγγελία, χημικός),( Κρομίδας Ελευθέριος, γεωπόνος)

28-6-2014 πρωί:

Πορεία από το Καταφύγιο στο οροπέδιο του Πάρνωνα - Αναγνώριση, φωτογράφιση και συλλογή δειγμάτων φυτών - Χωρισμός σε ομάδες(Αναγνώριση φυτών: Καλπουτζάκης Ελευθέριος, Τσιγγερλιώτη Ευαγγελία, Φοίφα Μυρτώ, Αλεξίου Γιώργος, Μακρίδου Φωτεινή)( Φωτογράφιση: Αναγνωστάκης Σπύρος) - Δημιουργία φυτολογίου και παρουσίασης.

28-6-2014 απόγευμα:

Πρώτες βοήθειες στην ύπαιθρο (Καλέντζιου Ασημίνα-Τριανταφυλλίδου Εύη: μέλη της π.ο. του ΚΠΕ Βιστωνίδας)

Γευσιγνωσία σε αφέψιμες και βρώσιμες παρασκευές με βότανα του Πάρνωνα (Δούπα Έφη: αναπληρώτρια υπεύθυνη του ΚΠΕ Μαρώνειας)

28-6-2014 βράδυ:

Αστροπαρατήρηση

29-6-2014 πρωί :

 Εργαστήριο παρασκευής καλλυντικών με βότανα (Παράσχος Θεόδωρος, γεωλόγος- ευρεσιτέχνης)

Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί μετά τη συγκέντρωση των ονομάτων των συμμετεχόντων.

Παρακαλούμε για τη διαβίβαση της πρόσκλησης και της αίτησης στα σχολεία της διεύθυνσής σας.

Με εκτίμηση

                                                                                        Η Υπεύθυνη  του  ΚΠΕ Καστρίου

                                                                                                Καζακώνη Πηνελόπη   

Γ5α την ΑΤΗΣΗ:

https://drive.google.com/file/d/0B9k8nUvLZMWBRUc2NElVbWdBSTMtTjVaY1kzc3RvNkRiRE5B/edit?usp=sharing

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 154
Newsletter
Publicité