Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
17 septembre 2013

MAREXPRES (MARine EXPloring RESearchers)

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει στο πρόγραμμα “Researchers’ Night 2013 Athens” (Βραδιά του Ερευνητή 2013), το οποίο διοργανώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το 2005, με στόχο την  επαφή ερευνητών και κοινωνίας και την ανάδειξη των επιστημόνων.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να γίνει κατανοητό ότι η καριέρα του ερευνητή δεν αποκλείει τον επιστήμονα από το κοινωνικό σύνολο, ότι η επιστήμη μπορεί να αποτελέσει ένα συναρπαστικό μέσο κοινωνικής παρέμβασης αλλά και ταυτόχρονα να εδραιωθεί μια ασυνήθιστη, για τα μέχρι τώρα δεδομένα επαφή της ερευνητικής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου.

Η φετινή εκδήλωση, αποκαλούμενη MAREXPRES (MARine EXPloring RESearchers) με κέντρο τις θαλάσσιες επιστήμες, διοργανώνεται από το Εργαστήριο Φυσικής  Γεωγραφίας  του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σύλλογο Ελλήνων Ωκεανογράφων, σε συνεργασία με τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Α’/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπ/σης Αθηνών.  

 

Μέσω του προγράμματος MAREXPRES θα πραγματοποιηθεί μια ολιστική προσέγγιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος με μέσο τις θαλάσσιες επιστήμες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα των νέων στα περιβαλλοντικά θέματα και προβλήματα του άμεσου περιβάλλοντός τους.

 

Στο πλαίσιο του MAREXPRES θα πραγματοποιηθούν:

  • εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία της Α’/βάθμιας και Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013-14, για την αμεσότερη προσέγγιση των νεαρών ηλικιών
  • Η κεντρική ανοιχτή εκδήλωση στις 27 Σεπτέμβρη, στο φιλόξενο χώρο του Παλαιού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πλάκα. 

 

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/ResearchersNight2013Athens

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 152
Newsletter
Publicité