Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
1 juin 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Ημερίδα «Ανοιχτές Εκπαιδευτικές Ψηφιακές Πηγές και Σχολική Καινοτομία»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
στην Ημερίδα
«Ανοιχτές Εκπαιδευτικές Ψηφιακές Πηγές και Σχολική Καινοτομία»
Πέμπτη 20 Ιουνίου
Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή», Δημητρίου Παναγέα, Παλλήνη Αττικής

Η χρήση του ψηφιακού περιεχομένου και των καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων αναδιαμορφώνει τόσο την καθημερινή λειτουργία του σχολείου, όσο και τον τρόπο διδασκαλίας. Αν και η απόκτηση των κατάλληλων γνώσεων από τον εκπαιδευτικό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεν παύει να είναι μια επίπονη διαδικασία. Η ημερίδα «Ανοιχτές Εκπαιδευτικές Ψηφιακές Πηγές και Σχολική Καινοτομία» διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία Open Discovery Space, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει βασικές υποδομές που θα επιτρέψουν την εισαγωγή της χρήσης του ψηφιακού υλικού στη καθημερινή λειτουργία των σχολείων και από το Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία, που στοχεύει στην υποστήριξη εκπαιδευτικών και σχολείων, ώστε να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και να επιχειρήσουν καινοτόμες δραστηριότητες που σταδιακά θα βελτιώσουν όλες τις επιμέρους πτυχές της σχολικής ζωής και της μάθησης.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για μεθόδους και πρακτικές καινοτόμου αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και των ψηφιακών πηγών στη διδασκαλία μέσα στο πλαίσιο τόσο των εθνικών σχεδιασμών όσο και των ευρωπαϊκών τάσεων, με απώτερο στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη της σχολικής μονάδας στο σύνολό της.

Θα παρουσιαστεί η Ευρωπαϊκή, πολύγλωσση εκπαιδευτική πύλη κοινωνικής δικτύωσης του Open Discovery Space και θα αναδειχθεί η σύνδεση και αξιοποίηση του Πανελλήνιου Ψηφιακού Αποθετηρίου Μαθησιακών Αντικειμένων «Φωτόδεντρο» του Υπουργείου Παιδείας με την πύλη αυτή. Παραδείγματα καινοτόμων δράσεων, όπως αυτές έχουν εφαρμοστεί στη σχολική πράξη, θα παρουσιαστούν επίσης από εκπαιδευτικούς που ήδη χρησιμοποιούν τις παραπάνω υποδομές στην καθημερινή σχολική πρακτική. Σημαντικό μέρος της ημερίδας αποτελούν τα πρακτικά εργαστήρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στη χρήση των καινοτόμων αυτών ψηφιακών εργαλείων.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Παρακαλούμε λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 18 Ιουνίου στην ιστοσελίδα http://ea.gr/odsopeningday/

Publicité
Publicité
Commentaires
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Publicité
Pages
Visiteurs
Depuis la création 126 156
Newsletter
Publicité